Vakantie in de regio Istrië

Ontdek de steden van Istrië

De regio Istrië in Kroatië is een geliefde vakantiebestemming voor kampeer- en caravanfans. Istrië, gelegen in het uiterste westen van Kroatië, aan de grens met Slovenië en Italië, is het grootste Kroatische schiereiland en een van de belangrijkste toeristische regio’s van Kroatië.

Poreč

Poreč is een populaire vakantiebestemming in Istrië. De zomerfestivals, watersportfaciliteiten, het bloemrijke landschap en het historische erfgoed trekt ieder jaar een trouw kampeerpubliek.

Funtana

Het pittoreske dorpje Funtana ligt op 7 kilometer van de levendige stad Poreč en op 3 kilometer van Vrsar. Funtana is geliefd vanwege de restaurants, het idyllische landschap van bloemrijke weiden, wijngaarden, olijfbomen, eiken en naaldbomen.

Labin

De stad Labin is gebouwd op een kalkstenen heuvel met uitzicht op Rabac. Ontdek de smalle straatjes, geniet van de vele terrasjes en neem een duik in het water bij een van de campings aan de Kvarner-baai.

Pula

De plaats Pula ligt aan de mooiste baaien van de Adriatische kust. Pula is een centrum van geschiedenis, parken en zomerfestivals. De Romeinse arena is het op 5 na grootste ter wereld.

Vrsar

In de omgeving van Poreč ligt het schilderachtige Vrsar. Het vissersdorpje staat bekend om zijn kunst, natuurschoon en de kunstenaars die zich hier hebben gevestigd. Bekijk de campings bij Vrsar.