Populaire regio's in Nederland

Achterhoek

Bekijk hier alle campings in de Achterhoek.

Drenthe

Bekijk hier alle campings in Drenthe.

Flevoland

Bekijk hier alle campings in Flevoland.

Friesland

Bekijk hier alle campings in Friesland.

Gelderland

Bekijk hier alle campings in Gelderland.

Groningen

Bekijk hier alle campings in Groningen.

Limburg

Bekijk hier alle campings in Limburg.

Noord-Brabant

Ontdek de provincie Noord-Brabant.

Noord-Holland

Bekijk hier alle campings in Noord-Holland.

Overijssel

Bekijk hier alle campings in Overijssel.

Utrecht

Bekijk hier alle campings in Utrecht.

Veluwe

Bekijk hier alle campings op de Veluwe.

Zeeland

Bekijk hier alle campings in Zeeland.

Vakantie in Nederland

Kamperen in Nederland

Op vakantie in eigen land is misschien wel nèt zo leuk als naar het buitenland. Of misschien nog wel leuker. Geen problemen met de taalbarrière (behalve als u besluit in Friesland te gaan kamperen), geen ontzettend lange autorit, lekker de hagelslag en pindakaas op brood ‘s morgens en geen gekke gebruiken of gewoonten van over de grens. Zo begint de kampeervakantie in Nederland al zonder stress en onzekerheid. Alle gekheid op een stokje. Als Nederlanders zijn we al gauw geneigd te kijken naar wat we allemaal niet hebben en is het gras altijd groener aan de overkant. Als u besluit een camping te boeken in een van onze eigen prachtige provincies zal het tegendeel blijken. Want ook Nederland kent prachtige landschappen, mooie natuurparken, gezellige steden en dorpen en een hele hoop lekker eten.

Activiteiten in Nederland

Ook in Nederland is vanaf de camping genoeg leuks te doen. Bezoek mooie steden, maak wandelingen en fietstochten, ga eens lekker uit eten of bezoek een dierentuin of pretpark. Op een camping in eigen land hoef je je echt niet te vervelen. Ben je van plan om in het noorden van het land op vakantie te gaan? Maak dan eens een uitstapje naar onze eigen waddeneilanden. De eilanden zijn te bereiken met de boot vanaf het vasteland. Zo kunt u de boot nemen vanaf Den Helder naar Texel, maar ook in Friesland zijn er mogelijkheden om naar de overkant te varen. De boottocht duurt bij goed weer niet langer dan twee uur. Zo heeft u nog de hele dag om te genieten van een van de door u gekozen waddeneilanden.
In het midden van ons Kikkerlandje vindt u de mooiste natuurgebieden. Het bekende Nationaal Park ‘De Hoge Veluwe’ in Gelderland is een van de mooiste natuurparken van Nederland. In ieder seizoen fantastisch om te bezoeken. Wandel of fiets door de natuur of breng een bezoek aan het Kröller-Müller museum met zijn prachtige beeldentuin. Richting het zuiden kunt u een bootje huren en in Nationaal Park ‘De Biesbosch’ de rivieren bevaren. Dit natuurgebied is 8000 hectare groot en ideaal om mooie wandelingen en fietstochten te maken. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van de prachtige omgeving.

Populaire steden in Nederland

Een stedentrip plannen vanaf de camping in Nederland is ontzettend leuk om te doen ter afwisseling. In Noord-, Midden- en Zuid-Nederland vindt u prachtige steden die zeer geschikt zijn voor een stedentrip van een dag of twee dagen. Bekijk de grachten in Amsterdam, struin door de oude straten van Zwolle of ga lekker shoppen in Maastricht. Iedere stad heeft zo haar eigen specialiteiten en redenen om de stad te bezoeken.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is absoluut de moeite waard om te bezoeken als u op een camping staat in Noord-Holland of Utrecht. Loop door de beroemde Negen straatjes, bekijk het nationaal monument op de Dam of bezoek een van de prachtige musea in Amsterdam. Andere leuke bezienswaardigheden van onze hoofdstad zijn: het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het technologiemuseum NEMO en dierentuin Artis. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te shoppen in deze grote stad. Er zijn talloze winkelstraten met alle grote winkelketens, maar ook de Negen straatjes met bijzondere boetiekjes zijn de moeite waard om te bezoeken.

Groningen

Als u op de camping staat in het noorden van het land is Groningen een must see voor u. Groningen is een bruisende studentenstad en ontzettend leuk om te bezoeken met elkaar. Huur een fiets en maak een leuke fietstocht door de stad of ontdek de stad te voet met een gids. Beklim de Martinitoren of struin door de leuke straatjes met gezellige boetiekjes en restaurantjes.

Maastricht

Maastricht is een fantastische stad om te bezoeken als u op een camping staat in Limburg. Deze stad, gelegen in het zuiden van Limburg, is de ideale stad voor shop- en cultuurliefhebbers. Begin de dag met een lekkere kop koffie en een stuk limburgse vlaai. Struin door karakteristieke straatjes met hippe design-winkels en bezoek oude kerken en andere mooie bouwwerken. Een van de bezienswaardigheden in Maastricht die u gezien moet hebben is “Het Vrijthof”. Dit wordt ook wel gezien als het mooiste plein van Nederland. Als u op dit plein staat vergeet u haast dat u gewoon in eigen land op vakantie bent. Het is de plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Ontdek Nederland

Kortom, er valt nog een hele hoop cultuur, natuur, kunst en prachtige steden te ontdekken in Nederland. Op een camping in eigen land bent u nooit ver weg van bijzondere bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Geniet van de Hollandse kust in de Zeeland, de prachtige natuurgebieden in Gelderland, de Brabantse gezelligheid in Noord-Brabant en de bruisende steden in de randstad. Kamperen in eigen land is fantastisch en ultiem genieten van natuur, cultuur en natuurlijk van elkaar.

Bekijk alle campings in Nederland