Algemene gegevens

Staanplaatsen: 55
Huuraccommodaties: 1
Kampeerterrein: 4,5 ha
Hoogte: 250 m

Camping Vue du Lac

De rustige natuurcamping Vue du Lac in de Bourgogne ligt idyllisch aan een natuurmeer met een mooi uitzicht midden tussen bossen en weilanden, tussen de steden Nevers en Dijon in het departement Nièvre. Ongeveer 300 km onder Parijs, net ten zuiden van het regionale natuurpark de Morvan met zijn rijke historie en onder andere de Mont Beuvray, waar zich de opgravingen bevinden van Bibracte, een oude Keltische stad. Op camping Vue du Lac ervaart u nog echte stilte en er heerst hier een oase van rust, waarbij u de keuze heeft tussen beschutte plekjes of bij de bomen. Half beschut maar ook heerlijke zonnige kampeerplaatsen behoren tot de mogelijkheid, bijna allen met een uniek uitzicht op het meer. U kampeert hier voor een aantrekkelijke prijs, inclusief warm water, gratis douchen en gratis Wifi. De Nederlandse eigenaren heten u van harte welkom op deze mooi (autovrije) camping in Frankrijk.

Houdt u van kleine of middelgrote campings, dan bent u op onze camping Vue du Lac op het goede adres. De kleine camping is omgeven door bossen en heeft uitzicht op heuvelachtige weilanden. U heeft hier alle ruimte om heerlijk te genieten van het groene landschap. Het meertje waar de camping aan is gelegen heet l’Étang Donjon, wat vijver betekend, echter vonden wij de naam camping Vue du Lac mooier gekozen, dit betekend zicht op het meer. Het meer heeft een grootte van 28 hectare dus mag het gerust meer genoemd worden. Het meer word door de eigenaren gebruikt als kweekvijver voor allerlei zoetwatervissen. Dankzij het meer, de rivier de Loire die hier ook slechts een paar kilometer vandaan loopt en de 32 kleinere meertjes rond de gemeente Montambert, hier vlak in de buurt, heerst er hier een microklimaat. Het weer is hier vaak tot laat in het jaar zonnig en zelfs enkele graden hoger dan in de rest van de regio.

Vakantie in de Bourgogne

De Bourgogne is in elk seizoen prachtig. Het ongerepte landschap vormt een ideaal decor voor allerlei buitenactiviteiten, te voet, op de fiets, per kano, surfplank of met een paard en in de meren kunt u lekker zwemmen. In de Bourgogne is er een uitzonderlijk netwerk van fietsbare wegen, bekend onder de naam Tour de Bourgogne à vélo met vele dag wandel– en fietsroutes. Daarnaast vind u in deze streek meer dan 1000 km bevaarbare waterlopen, wat Bourgondië tot een echt paradijs maakt voor riviertoerisme. Op de website van Vue du Lac vindt u een selecte van activiteiten die u kunt doen en bezoeken.

We hebben een aantal opties voor Camping Vue du Lac voor je op een rijtje gezet:

Camping Vue du Lac

Frankrijk Bourgogne Nièvre Fours

Le Champ Donjon, 58250 Fours

+33 (0)3 86 50 20 67
Duits, Engels, Frans, Nederlands
half maart - half november

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.