Vakantie in Friesland

Kamperen in Friesland

Kamperen op een camping in Friesland, oftewel Fryslân, is genieten van het unieke waterlandschap, historische steden, gezellige kroegen, goede restaurants en talloze evenementen. In Friesland heeft u keuze uit een variëteit aan kleine of mini campings, kindvriendelijke campings met animatie, boerderijcampings of familiecampings met zwembad.

Watersport mekka

Friesland is het mekka van de Watersport. Sommige campings aan zee verhuren boten of beschikken over een ligplaatsen voor uw eigen boot. Reserveer een boottocht en maak een onvergetelijke tocht langs de Friese elf steden. Tijdens uw vakantie aan het water in Friesland kunt u suppen (paddle boarden), kitesurfen op de meren, waterskiën, zeilen, strandzeilen, een kanotocht maken of een waterfiets huren.

Fietsen in Friesland

Friesland heeft een uitstekend fietsroutenetwerk. Fiets door het glooiende, bosrijke Gaasterland, door de bijzondere historische stadjes, langs de eeuwenoude Friese Wouden, Friese meren, IJsselmeer of een van de vier nationale parken. Neem uw eigen fiets mee of huur er een op de camping.

Wandelen in Friesland

Friesland bezit wandelroutes die u langs de vier nationale parken, bossen, het uitgestrekt merengebied, gezellige historische steden en de prachtige Waddenkust leiden. In de omgeving van de camping vertrekt altijd wel een wandelroute. Op een groot aantal campings is uw hond ook welkom. Zo kunt u samen met uw hond prachtige wandelingen maken.

Cultuur proeven

Maak kennis met de Friese cultuur. Proef de streekgerechten, geserveerd in een van de restaurants. Bezoek de musea en galerieën. Maar het meest populair zijn de historische stadjes, met als hoogtepunt de Friese elf steden.