Populaire bestemmingen

Hordaland

Rust, ruimte en indrukwekkende berglandschappen

Meer info over Hordaland

Sogn og Fjordane

Prachtige natuur, indrukwekkende meren en leuke dorpen

Meer info over Sogn og Fjordane

Sør-Trøndelag

Adembenemende landschappen en leuke steden

Meer info over Sør-Trøndelag

No accomodations selected

Kamperen in Noorwegen

Uw kampeervakantie in Noorwegen

Noorwegen, het land van de Vikings, bergen en het Noorderlicht. Het land is gelegen in het noorden van Europa en is gevuld met prachtige natuur en cultuur. Noorwegen is een heerlijk kampeerland als u op zoek bent naar een rustige locatie. Tevens is er genoeg te beleven in dit prachtige land! De natuur is ruig en er valt veel te beleven in op de prachtige vlaktes. Noorwegen is populair om te bezoeken in de winter. Maar in de zomer heeft dit land ook genoeg te bieden. De natuur staat dan schitterend in bloei en als u zich in de wilde natuur bevindt kunt u bijzondere dieren tegenkomen.

Activiteiten in Noorwegen

De natuur bij de Noren erg divers. Dit zorgt ervoor dat er genoeg te doen is voor jong en oud. Het klimaat in de zomer is ideaal voor de actieve kampeerder. De temperaturen liggen vaak tussen de 20 en 25 graden wat ideaal is wanneer u een actieve kampeervakantie gepland heeft.
Een favoriete activiteit in Noorwegen is wandelen. Zoals in vele andere landen is dit in Noorwegen een fijne bezigheid vanwege de natuur. De wandelroutes in dit land zijn oneindig en divers zodat er voor elke kampeerder een optie is. Tevens is dit een van de mooiste manieren om Noorwegen te ontdekken. Verder zijn er vele andere activiteiten die u kunt ondernemen als u Noorwegen bezoekt. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën. Dit kunt u doen op de vele meren en rivieren op de wat warmere zomerdagen. Bezoek een meer of rivier vanaf een thema camping. Als u een keer iets heel anders wilt doen kunt u overwegen om een zogeheten “wildlife safari” te volgen. Dit kunt u via verschillende instanties boeken en bezorgt u een prachtige tijd in de diverse natuur van Noorwegen.
In de wintermaanden is Noorwegen geschikt voor de fanatieke wintersportliefhebbers. De groene bergen veranderen in prachtige witte vlaktes waar vele skiërs, snowboarders en langlaufers hun sport perfect kunnen beoefenen. Bezoek de Noorse pistes vanaf een familiecamping gelegen in Noorwegen.

Natuur in Noorwegen

De natuur in Noorwegen is dankzij de grote divers. Er zijn mooie fjorden, vele wateren, bergen en valleien bieden veel diversiteit in het land. Het klimaat is ideaal voor de actieve kampeerder. Zomers ligt de temperatuur rond de 20 tot 25 graden en in de winter ligt de temperatuur rond de -10 tot 0 graden. Dit schommelt de hele winter met pieken en dalen.
In Noorwegen zijn 44 nationale natuurparken te vinden. Deze zijn verspreid over de vijf regio’s. Het land is gefocust op het schoonhouden van de natuur. Vele natuurparken zijn lastig te bereiken en op deze plekken zijn er moeilijk slaapplekken te vinden. Dit alles is om de prachtige natuur te behouden in deze regio’s. Maar het is absoluut de moeite waard om te bekijken en te verblijven op een camping gelegen bij natuurparken.
De bergen in Noorwegen lijken oneindig. Er zijn ongeveer 300 bergen die hoger zijn dan 2000 meter. De Noren zijn fan van deze bergen. Ze trekken vanuit het hele land jaarlijks naar de bergen om tot rust te komen van het dagelijkse leven. Het merendeel van Noorwegen is bergen en wildernis en hoe u deze ervaart ligt aan het seizoen dat u het land bezoekt. Omdat het een groot deel van het jaar koud is en er sneeuw ligt is het wanneer de lente er is wonderbaarlijk mooi. De bloemen en natuur komen dan langzamerhand uit de grond en het verandert in een waar sprookjesparadijs.
Het maakt niet uit in welk seizoen u Noorwegen bezoekt, elk seizoen heeft zijn eigen voordelen. U bent gegarandeerd om een bijzonder stuk natuur te zien in Noorwegen.

Populaire bestemmingen in Noorwegen

Noorwegen kent veel verschillende bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er zijn verschillende steden en locaties die bijzonder zijn en op uw to do list moeten komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan Bergen, Oslo, Lillehammer en Ålesund. Al deze steden hebben hun eigen charme en zijn leuk om te bezoeken.

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is het welbekende Oslo. De stad is wereldwijd bekend en is zeker een stedentrip waard. In Oslo is genoeg te beleven. Er zijn veel culturele instituten. Denk hierbij aan het nationale theater en verschillende musea. De echte kunstliefhebber moet het Astrup Fearnley Museum of Modern Art bezoeken. Dit is een eilandje met een museum erop. De stukken die hier getoond wordt is hedendaagse kunst en kan bewonderd worden op het zogeheten Kunsteiland. Tijdens uw bezoek in Oslo trek gekregen? Bezoek dan de Mathallen. Dit is een markthal vol met restaurants, cafés, supermarkten enzovoort. In de Mathallen krijgt u de Noorse gastronomie te proeven. Een echte “to do” op uw to do list tijdens uw bezoek in deze prachtige stad.

Ålesund

Ålesund is een hele bijzondere stad. Dit is alleen al te danken aan de bijzondere architectuur en de manier hoe de stad is gebouwd. Geniet van prachtige uitzichten, leuke activiteiten en ontspannen avonden in deze stad. Of bekijk de bijzondere bouw van de huizen en wandel door de prachtige straten. Of wandel naar het Fjellstua Viewpoint of het zogeheten Aksla Viewpoint. Dit geeft een adembenemend mooi uitzicht over de hele stad. De natuur rondom de stad is een van de favoriete plekken van reizigers over de hele wereld verspreid. Bezoek de stad en de natuur vanaf een camping gelegen in dit gebied.

De Noordkaap en het Noorderlicht

Een bijzonder stukje natuur is de Noordkaap. Dit is het meest noordelijke puntje van Europa wat jaarlijks ontzettend veel bezoekers trekt. Op Spitsbergen na, kunt u landelijk niet noordelijker komen. Een bijzonder verschijnsel wat vaak te bekijken is op de Noordkaap heet het Noorderlicht. Dit natuurverschijnsel wat regelmatig voorkomt in de Noord-Europese landen. Hopelijk krijgt u de kans om te genieten van het Noorderlicht tijdens uw kampeervakantie in Noorwegen.

Noorwegen als vakantieland

Dankzij de prachtige natuur in Noorwegen valt er genoeg te beleven. Kunst en cultuur is er ook in overvloed. Deze factoren zorgen ervoor dat Noorwegen een prachtige vakantie locatie is voor jong en oud.