Vakantie in Drenthe

Ontdek Drenthe

Drenthe is een veelzijdige provincie in het noorden van Nederland. In Drenthe zijn er genoeg mogelijkheden voor een leuke vakantie. Er is altijd wat te doen in Drenthe. Wandelen of fietsen over de Drenthse heide, een dagje naar een attractiepark, zwemparadijs of dierentuin. Bezoek de historische stadjes en monumentale panden. ’s Avonds kunt u terecht in een gezellig eetcafé of stijlvol restaurant.

Hondsrug

De Hondsrug is een langgerekte rug in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel van zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen dat wel het Hondsrugsysteem wordt genoemd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland (bron: Wikipedia). De omgeving Hondsrug staat bekend om haar adembenemende natuur en prachtige wandel- en fietsmogelijkheden.

Drentsche Aa

De Drentsche Aa is de enige beek in Nederland die (grotendeels) zijn oorspronkelijke meanderende loop heeft behouden. Nergens in Nederland vindt u een beek als de Drentsche Aa. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur (bron: Wikipedia).

De kop van Drenthe

In de Kop van Drenthe kunt u al het goede van Drenthe beleven, wandelend, op de fiets of in de kano. Bijzondere gebieden met elk een rijke geschiedenis vormen samen het typisch Drentse landschap. De Kop van Drenthe nodigt u uit tot kamperen. In de bossen of aan het water? Aan u de keus. Van een mini-camping tot familiecamping en van kamperen bij de boer tot kamperen in een luxe boomhut: het kan allemaal. En als u geen eigen kampeermiddel heeft, dan zijn er vaak goede accommodaties en tegen aantrekkelijke prijzen te huur.

Zuidoost Drenthe

Zuidoost-Drenthe is het land van veenmoeras en en kaarsrechte kanalen, jaknikkers en zandpaden. Bezoek de pittoreske esdorpen, monumentale erven en historische stadjes. In Zuidoost Drenthe vindt u de steden Emmen, Coevoorde en Bargerveen. Bezoek het Dierenpark Emmen en het enige kasteel van Drenthe. Ontdek het ongerept hoogveen per fiets of te voet.

Zuidwest-Drenthe

Ontdek de verrassende natuur in ZuidwestDrenthe, zoals de bijzondere planten, schaapskudde en archeologische schatkamer van de Havelterberg.