Algemene gegevens

Staanplaatsen: 65
Kampeerterrein: 6 ha
Hoogte: 20 m

Landgoed Börkerheide

Landgoed Börkerheide in Westerbork is een prachtig Landgoed in Drenthe waar je mee vergroeid gaat raken en waar je niet meer weg wilt als je er eenmaal je tent hebt opgezet of je caravan op de plek hebt staan. Het Landgoed Börkerheide ligt in een oase van rust en ruimte, net buiten het gezellige brinkdorp Westerbork. Hier kan je nog kamperen op een puur natuurlijke manier aan de rand van het ven in je tent of kan je genieten van een middag dommelen bij de caravan in de open plekken van het bos aan de rand van de hei. Puur genieten! Een (h)eerlijk natuurlijk verblijf dat voor iedereen is weggelegd. Wij verwelkomen u graag en hopen dat u zich net zo op uw gemak voelt als wij. Landgoed Börkerheide staat voor u open om u een fijn en prettig verblijf te bezorgen. Landgoed Börkerheide, voel wat puur natuur met je doet!

Kamperen te midden van bos en heide

Op een unieke locatie aan de rand van het gezellige brinkdorpje Westerbork, temidden van bos en heide, ligt Landgoed Börkerheide, een Landgoed met kampeerfaciliteiten in de natuur. Een groot gedeelte van het Landgoed bestaat uit een natuurlijk ven. Aan de rand van het ven kan uitsluitend gekampeerd worden met tent (natuurlijk kamperen). Op de open plekken in het bos aan de rand van de heide zijn prachtige campingplaatsen gesitueerd, zodat het daar ook prachtig verblijven is. In de bosrand zijn open plekken gemaakt, met als doel om het heideveld de kans te geven zich op een deel van de camping verder te ontwikkelen. De ingang van de camping ligt in het bos en van daaruit gaat het karrespoor (een verhard pad) langs het ven naar de ruime kampeerplaatsen. Het infopunt, bij de ingang en begin van het karrespoor, geeft u de gelegenheid om wat meer informatie over de camping en omgeving te verzamelen.

Vakantie in Drenthe op Landgoed Börkerheide

U hoeft helemaal niets, maar in de omgeving van Westerbork is veel te doen, zowel actief als passief, voor jong én oud. De omgeving van Westerbork in Drenthe en het Landgoed kenmerkt zich door de vele kleine dorpjes in een prachtig landschap. Als knooppunt van de Drentse Fiets4Daagse is het heerlijk fietsen in de omgeving. In de zomerperiode worden tal van gezellige activiteiten op het dorpsplein gehouden waar bewoners én toeristen samenkomen. Daarnaast zijn er veel plekken op korte afstand met grote cultuurhistorische waarde. Drenthe is veelzijdig en zeer de moeite waard om keer op keer te ontdekken en van te genieten. Cultuurliefhebber of op zoek naar de geschiedenis van Drenthe! Bezoek dan het Drents Museum in Assen, het Herinneringscentrum Westerbork bij Hooghalen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Hunebedmuseum in Borger of een bezoek aan een van de bruisende steden als Assen, Emmen of Groningen. Voor de natuurliefhebbers adviseren wij het Boomkroonpad in Gieten, de Nationale Parken Drentsche Aa, Dwingelderveld, Drents Friese Wold en het historisch wandelpad in Westerbork. Liever iets met de kinderen doen, bezoek dan het Museum in Assen, Themadagen in Orvelte, Ellert & Brammert in Schoonoord, de Smelt (overdekt zwembad) in Assen, Planetron Cinedome in Dwingeloo en het zeehondencentrum in Pieterburen.

We hebben een aantal opties voor Landgoed Börkerheide voor je op een rijtje gezet:

Landgoed Börkerheide

Nederland Drenthe Westerbork

Beilerstraat 13a, 9431 GA Westerbork

06-10027988
Duits, Engels, Nederlands
begin april - einde september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.