Benieuwd naar de prijzen?

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 6
Huuraccommodaties: 4
Kampeerterrein: 1,5 ha
Hoogte: 170 m

La Grosse Talle

La Grosse Talle is een authentiek boerderijencomplex in de stijl van de Poitou-Charentes: kalkstenen gebouwen en romaanse dakpannen geven aan het geheel een zuidelijk aspect. Naast de drie vakantiehuizen ontvangen de Nederlandse eigenaren Jan Nagel en Beer Bergman in de zomermaanden gasten op hun kleine familiecamping ofwel ‘camping rural’. Het is rustiek kamperen op La Grosse Talle: heel rustig in het voor- en naseizoen, een gezellige familiecamping in het hoogseizoen.

Prachtig, uitgestrekt terrein

U kunt op La Grosse Talle kamperen op een prachtig, uitgestrekt terrein. Met uw eigen tent of de volledig ingerichte caravan huren (1-2 personen). De camping is geschikt voor zes staanplaatsen, maar er is gemakkelijk plaats voor meer, en daardoor bent u verzekerd van voldoende ruimte voor iedereen. U bent uiteraard ook welkom met uw caravan of vouwwagen. Alle plaatsen hebben een aansluiting voor elektriciteit.

Camping rural

La Grosse Talle is dus geen ‘camping à la ferme’ (want daarvoor moet je een werkend agrarisch bedrijf hebben) en ook geen ‘aire naturelle de camping’ (meer staanplaatsen), maar een ‘camping rural’. We vinden zelf dat die benaming uitstekend past bij wat het is: ‘rural’ impliceert voor ons rustig, uitgestrekt, zonder opsmuk. En dat is precies wat we u op de camping rural van La Grosse Talle willen bieden.

Vakantieparadijs in het hart van Poitou-Charentes

La Grosse Talle ligt in het departement Deux-Sèvres, dat voorheen onderdeel uitmaakte van de regio Poitou-Charentes en tegenwoordig van de Nouvelle-Aquitaine. Het is logisch dat deze streek deel uitmaakt van een zuidelijke regio, want we genieten hier van een zuidelijk aantal zonuren (evenveel als in de tweede cirkel van de Provence!) en een gematigd zeeklimaat, waardoor we lange zomers en zachte winters hebben. Een landschap is altijd moeilijk te omschrijven, en dat geldt zeker voor de streek waar je al lang woont! Wij zelf vinden de menselijke schaal een fijn aspect, en de rode aarde. Veel kleine weggetjes, glooiende heuvels en veel groen, prachtig om doorheen te wandelen en te fietsen. De regio is rijk aan een heel scala aan bezienswaardigheden, variërend van prehistorische tumuli (grafheuvels), romaanse kerken tot aan resten van een geschiedenis die door godsdienstoorlogen die deze streek hebben getekend. Vanuit de Pays Mellois is het een goed uur rijden tot aan La Rochelle en de kustplaatsen waar u kunt zwemmen in zee, een klein uur tot aan de Futuroscope in Poitiers en u kunt gemakkelijk daguitstapjes maken naar de Marais Poitevin (het Franse Giethoorn) en naar verschillende mooie steden (La Rochelle, Cognac, Poitiers, Niort, …).

We hebben een aantal opties voor La Grosse Talle voor je op een rijtje gezet:

La Grosse Talle

Frankrijk Poitou-Charentes Deux Sèvres Sepvret

54 route du Champ de Foire, 79120 Sepvret

0033 (0)6 17 38 17 49
Engels, Frans, Nederlands
april - september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.