No accomodations selected

Kamperen in Zwitserland

Uw kampeervakantie in Zwitserland

Zwitserland, het land van de bergen en wintersport. Iedereen is wel bekend met de Zwitserse Alpen. Maar dat is niet het enige waar om dit prachtige land bekend staat. In de zomer is de natuur adembenemend en zijn de dorpen en steden zijn een cultureel hoogstandje. De chocolade uit dit land is een culinair hoogstandje. Want wie is er niet bekend met de Milka repen. De populatie in Zwitserland is de helft van Nederland en dit maakt het dat er zoveel ruimte is om te genieten van kamperen in dit heerlijke land.

Activiteiten in Zwitserland

Zwitserland is groot en kent gevarieerde natuur om geweldige wandelingen te maken. Wandelen is dan ook een van de favoriete bezigheden in dit land. De wandelroutes worden duidelijk aangegeven met de gele bordjes waarop “wanderweg” geschreven staat. Zo weet iedereen waar hij of zij heen moet. Vanwege de bergen en mooie vlaktes die er te vinden zijn is er veel diversiteit. U kunt ervoor kiezen om te gaan wandelen, hiken of klimmen. Zo zorgt u voor veel variatie tijdens uw wandelingen.
Mountainbiken is ook een geliefde sport om te beoefenen in Zwitserland. Huur een fiets op de camping waar u verblijft en ontdek de natuur en prachtige bossen.
In de winter trekken wintersportliefhebbers vanuit heel de wereld massaal naar Zwitserland om hier een heerlijke skivakantie te beleven. Door de temperatuur die gemiddeld rond de -2 tot 7 graden ligt, is het heel goed uit te houden tijdens het wintersporten, maar ligt er toch vrijwel altijd een goede laag sneeuw.
Wanneer u in Zwitserland bent moet u ook een keer de bobslee hebben gereden. Dit is een typische sport in de winter landen en is een hele ervaring op zich.

Zwitserse natuur

De natuur in Zwitserland is adembenemend. Er zijn vele grote bossen en hoge bergen. De Zwitserse Alpen neemt een groot deel van Zwitserland in beslag. Het leuke aan het vele gebergte in dit land is dat u er vele Alpendorpjes kunt vinden. Deze zijn ontzettend leuk om te bezoeken als kampeerder.
De lucht in Zwitserland is volgens de Environmental Performance Index de schoonste lucht op de wereld. Dit is dan ook terug te vinden in de natuur. De flora en fauna in Zwitserland groeien ieder jaar aanzienlijk.
De meren en rivieren zijn heerlijk om op de warme zomerdagen een verfrissende duik te nemen. Dit kunt u tevens doen in een zwembad op een door u gekozen thema-camping in Zwitserland. Een van de bekendste meren in Zwitserland is het meer van Genève. Dit meer heeft een oppervlakte van 580 vierkante kilometer en ligt in Zwitserland, maar ook voor een deel in Frankrijk.

Steden in Zwitserland

Er zijn vele steden in Zwitserland die de moeite waard zijn om te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om bergdorpen op te zoeken of ga naar grote steden zoals Genève, Bern, Zürich of Bazel.

Genève

Genève is een populaire stad om te bezoeken en zeker de moeite waard. De stad is gelegen aan het meer van Genève en tussen de bergen. Dit maakt de locatie en het uitzicht vanuit de stad heel bijzonder. Tijdens uw bezoek in Genève moet u zeker langs het meer bij de Fontein van Genève. Dit is een indrukwekkende fontein die wel 140 meter hoog water spuit.

Bazel

Wanneer u liever de stad Bazel bezoekt, moet u een kijkje brengen aan het Kunstmuseum van Bazel. Dit is een museum met artistieke, moderne kunststukken. Wat een echt kunstliefhebber zeker gezien moet hebben. Als u fan bent van mooie architectuur dan is Bazel ook zeker een stad voor u. De gebouwen en kathedralen in deze stad hebben een authentieke architectuur en geven een typisch Zwitsers gevoel.Bent u opzoek naar het ultieme wintergevoel? Bezoek Bazel dan rond de wintermaanden.

Bern

In Bern is het een aanrader om de Bärengraben te bezoeken. Dit is een park waar u beren kunt bekijken. Voor een leuk middagje uit is dit zeker aan te raden.
Of bezoek het Bern Histroical Museum waar de historie van Albert Einstein te vinden is. Een indrukwekkende dag uit in het prachtige Bern!

Zwitserland, uw vakantieland 

Al met al beleeft u in Zwitserland een heerlijk rustgevende kampeervakantie en kunt u verschillende activiteiten opzoeken als u daar behoefte aan heeft. De natuur is rijk aan prachtige bossen, wateren, bergen en valleien waar u te allen tijde een heerlijke tijd kunt beleven. De steden bieden veel sfeer en gezelligheid. Schönen Tag noch!