Populaire bestemmingen

Götaland

Groene heuvels, gezellige dorpjes en historische bezienswaardigheden

Svealand

Uitgestrekte natuur, mooie steden en een gastvrije bevolking

Norrland

Rust, ruimte en uitgestrekte natuur

No accomodations selected

Kamperen in zweden

Uw kampeervakantie in Zweden

Het prachtige land Zweden is gelegen in Scandinavië in het noorden van Europa. Een land vol met natuur, kunst en cultuur. Het land dat bijna 11 keer zo groot is dan ons kleine kikkerlandje. Zweden is een waar walhalla voor de fanatieke kampeerder. Bent u opzoek naar oneindig veel natuur dan bent u in dit schitterende land zeker op uw plek. In Zweden bestaat er de mogelijkheid om wild te kamperen. U kunt ook op een heerlijke familiecamping of rustige natuurcamping verblijven in het land van de Zweedse gehaktballetjes. De inwoners van Zweden zijn zeer gastvrij en ontvangen u als vakantieganger met open armen. Het land geeft het gevoel van thuiskomen!

De leukste activiteiten in Zweden

Als u op kampeervakantie in Zweden besluit te gaan, vergeet dan niet uw stevige wandelschoenen mee te nemen. Deze heeft u gegarandeerd nodig! Want met een oppervlakte van ongeveer 450.000 vierkante kilometer en met maar 9,5 miljoen inwoners, is er ontzettend veel ruimte om de allermooiste wandelingen te maken. Dit is tevens een leuke manier om Zweden te verkennen. De paden in Zweden zijn op de meeste plekken duidelijk aangegeven. Ontdek de bossen, landbouw, kustgebieden en ongerepte afgelegen natuur.
Een andere manier om Zweden te verkennen is op de fiets of mountainbike. Deze kunt u lokaal of op de camping huren.
Heeft u ooit eens overwogen om te gaan vissen op uw vakantie? Dan is Zweden de ideale plek om dit te gaan proberen!
Vanwege de meren en de lange kustlijn is Zweden populair bij watersporters. In het binnenland van Zweden kunt u goed raften en kajakken. Houdt u meer van de watersporten kiten en surfen dan moet u aan de zuidkust zijn. De zuidkust heeft verschillende eilandengroepen, kanalen en meren en is daarom ideaal voor de fanatieke paddle sporters.
Dankzij de diverse natuur in Zweden is er voor elke buitensport liefhebber iets te doen.

Natuur in Zweden

De natuur in Zweden kent vele kanten. Zo is er kilometers aan bossen, bergen, valleien en meren. Voor de fanatieke natuurliefhebber is dit een heerlijk land om te kamperen. De winters zijn vaak koud, maar niet zo koud dat het niet te verdragen is. En in de zomers zijn de temperaturen aangenaam warm. Het water in de meren van Zweden zijn vaak helder. Rondom de meren kunt u prachtige wandelingen maken.
Een bijzonder natuurverschijnsel wat af en toe in Zweden voorkomt is het Noorderlicht. Dit is een prachtig natuurverschijnsel wat u gegarandeerd gezien moet hebben. Jaarlijks reizen veel mensen af naar Zweden om het Noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen. Het licht is te danken aan de zon. Wilt u nou kamperen in dit prachtige land en dit natuurfenomeen spotten, dan zijn de maanden september tot maart hiervoor het beste. Dit is de periode dat het Noorderlicht het meeste voorkomt.
In Zweden treft u ook wildlife. Denk hierbij aan beren, wolven of een lynx. Maar ook minder gevaarlijke dieren zoals elanden en bevers.

Steden en bezienswaardigheden

Zweden kent een aantal grote steden die wereldwijd bekend zijn. Zoals de hoofdstad Stockholm, Malmö, Göteborg en Umeå. Dit zijn de 4 favoriete steden om te bezoeken volgens de website www.swedishmoments.nl . De steden in Zweden zijn in de afgelopen jaren vernieuwd en zijn hip en bij de tijd. Boek een camping in de buurt van Stockholm als u deze stad wilt bezoeken. In Zweden zijn diverse musea waar u perfect een middag kunt vertoeven. Bezoek bijvoorbeeld het maritiem museum Vasa in Stockholm. Spectaculair is het tentoongestelde historische schip. Een andere locatie om te bezoeken voor een dagje uit is Skansen. Dit is een openluchtmuseum waar u onder andere een dierentuin kunt bezoeken. Voor meer informatie over Skansen bezoek de website.

Vakantieland Zweden

Al met al is Zweden een heerlijk vakantieland voor de sportievelingen, natuurliefhebbers en cultuursnuivers. Kamperen in dit prachtige land is dan ook zeker aan te raden dankzij de veelzijdige natuur en gastvrijheid die Zweden te bieden heeft. Hej då Adjö! (tot ziens)