Populaire bestemmingen

Bloemenrivièra

Vakantie aan de Bloemenrivièra.

Ligurië

Campingvakantie in Ligurië.

Sardinië

Prachtige campings op Sardinië.

Toscane

Kamperen in Toscane.

Umbrië

Campingvakantie in Umbrië

Veneto

Prachtige campings in Vento.

Vakantie in Italië

Uw kampeervakantie in Italië

Italië: het land van de pasta en pizza, de mooie landschappen en de bijzondere cultuur. Het is een erg populair land onder de vakantiegangers en dat is niet zo gek ook, Italië is namelijk prachtig! De diverse landschappen zorgen ervoor dat er vele activiteiten beoefend kunnen worden en maken Italië een schitterend land.
Het land Italië bestaat nog niet zo héél lang. Het mediterrane land is pas tot staat uitgeroepen in 1861, met toentertijd Turijn en later Florence (Firenze) als hoofdstad. Rome werd pas in 1870 de hoofdstad van la bella Italia.

Wat te doen in Italië

Tijdens uw vakantie in Italië hoeft u zich absoluut niet te vervelen! Qua activiteiten is het Zuid-Europese land van alle markten thuis: de natuur nodigt u uit om prachtige wandelingen te maken; over bergen, over groene vlaktes, langs één van de prachtige meren of langs één van de diverse kusten. Er liggen talloze prachtige meren in Italië, waar u wateractiviteiten kunt ondernemen en de steden langs de meren kunt ontdekken. De eeuwenoude monumenten, gebouwen en bezienswaardigheden maken de dorpen en steden interessant voor kunst- en cultuurliefhebbers. En food lovers zijn in Italië ook op hun plek. De Italianen worden immers de meesters van het voedsel genoemd. Ga truffels zoeken in Piemonte of Toscane, ga wijn proeven in Veneto of zie uw pizza vers klaargemaakt worden in Campania (Napels, de stad van de pizza).
Zowel in de zomer als ’s winters is Italië een perfecte vakantiebestemming. ’s Zomers kunt u er genieten van het heerlijk warme klimaat en ’s winters kunt u skiën in bijvoorbeeld de Dolomieten of Bozen-Zuid-Tirol.

De natuur in Italië

Ongeveer 75% van Italië is berg- of heuvelachtig en ongeveer 20% van het land is bebost. Italië kent veel diverse landschappen. Van dennenbomen in het noorden, tot groene heuvels en olijfbomen in centraal Italië en klifkusten en azuurblauwe zeeën in het zuiden. Al deze landschappen hebben u ieder wat anders te bieden. Zo kunt u over de groene heuvels van Toscane lange tochten met de auto maken en plek na plek verkennen, de klifkusten lenen zich perfect voor ontdekkingstochten die u te voet aflegt (u kunt er trouwens ook uitstekend relaxen…) en in de noordelijk gelegen bergen kunt u wandelen, fietstochten maken, klimmen en ’s winters kunt u er natuurlijk aan wintersport doen. Beoefen deze sporten vanaf een familiecamping gelegen in de prachtige Italiaanse natuur.
Italië kent ook een aantal vulkanen, zoals de Stromboli, de Vulcano en de Etna op Sicilië. Dan is er ook nog de Vesuvius, misschien wel de bekendste vulkaan van Italië. Deze vulkaan heeft in het jaar 79 de stad Pompeii verwoest. Deze vergane stad is tegenwoordig één van de best bewaarde monumenten ter wereld. U kunt er een rondleiding krijgen en een wandeling maken over de vulkaan.

Prachtige steden in Italië

Rome, Venetië, Florence, Turijn, Napels, Verona, Milaan… Er komt geen einde aan het aantal steden in Italië dat het bezoeken waard is. Al helemaal niet als u ook kijkt naar alle kleinere, eeuwenoude dorpen en steden die allemaal een eigen historie en sfeer hebben. De steden in Italië zijn zeer geliefd om de bijzondere architectuur, die totaal anders is dan die in Nederland. De oude gebouwen en monumenten vertellen allemaal een verhaal. Een stad in Italië bezoeken is als teruggaan in de tijd.
De populaire steden in Italië, maar ook de kleinere steden en dorpen, zijn leuk voor zowel jong als oud. U vindt er, naast de interessante architectuur, ook veel musea, galerijen en uiteraard veel goede restaurants. De stad Milaan is natuurlijk wereldberoemd als modestad en daar kunt u dus perfect shoppen. Maar ook in andere steden in Italië kunt u geweldig goed winkelen. Naast veel dure winkels en interessante boetiekjes (maar ook de standaard winkelketens), vindt u overal wel een discotheek, een bar of pub. Jongeren hoeven zich tijdens een kampeervakantie in Italië dus ook écht niet te vervelen!
Italië is het land waar u alles vindt wat u tijdens uw kampeervakantie zoekt: cultuur- en architectuur, een mooie natuur, heerlijk eten, een fijn klimaat en alle rust die u nodig heeft. Of juist alle mogelijkheid tot het doen van spannende activiteiten. Met of zonder kinderen. Én Italië is hét land waar u zowel terecht kunt voor een zomer- als wintervakantie. Boek een camping in Italië en geniet van la dolce vita italiana.