Populaire bestemmingen in België

Wallonië

Historische steden, groene heuvels en uitgestrekte bossen

Vlaanderen

Historische steden, gezellige cafés en restaurant en mooie stranden

Belgische Ardennen

Groene heuvels, uitgestrekte bossen en idyllische dorpjes

Belgisch Limburg

Gezellige cafés en restaurants, dennenbossen en groene weilanden

Belgisch Luxemburg

Historische bezienswaardigheden en prachtige natuur

Antwerpen

Gezellige restaurants, prachtige natuur en een gastvriendelijke bevolking

West-Vlaanderen

Gezellige badplaatsen, boulevards, en mooie stranden

Luik

Heerlijk eten, prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden

Namen

Sfeervolle dorpen, prachtige natuur en leuke bezienswaardigheden

Populaire vakantiethema's in België

Kindercampings

Ontdek de leukste kindvriendelijke campings voor het hele gezin in België.

Natuurcampings

Geniet van rust en natuur op een natuurcamping in het groene België.

Charme campings

Geniet van een sfeervolle cakantie o peen charme camping in België.

Kleine campings

Geniet van rust en de natuur op een kleine camping in België.

Kamperen in België

Belgische kusten en historische steden

Kamperen in België: de Belgische kust, Ardennen, prachtige kunststeden, werelderfgoed en de Belgische gastronomie. Houdt u van wandelen, sport en natuur? Dan zijn de Belgische Ardennen de ideale vakantiebestemming. Gaat u liever fietsen of naar het strand. Dan is een vakantie aan de Belgische kust meer iets voor u. De prestigieuze in België ademen geschiedenis, architectuur en cultuur. Ideaal voor cultuurliefhebbers! De Belgen houden van gastronomie. Ze eten graag lekker en laten u graag kennis maken met hun speciaalbieren, kaasspecialiteiten, en natuurlijk ook van hun chocolade, pralines, witloof, stoverij, speculaas etc. En de frieten zijn gewoonweg legendarisch. In België wordt veel plezier gemaakt. Tentoonstellingen, concerten, nachtleven, festivals, dans etc.

Wandelen in België

Houd u van wandelen en kamperen? Dan is België dé ideale vakantiebestemming voor u. De natuur in België is erg divers. Zo kunt u prachtige wandelingen maken in een van de Belgische bossen, langs weilanden en door een van de kunststeden. Vergeet niet een lange strandwandeling te maken. De stranden in België zijn te vergelijken met de Nederlandse stranden.

Buitenactiviteiten in de Ardennen

De Belgische Ardennen is misschien wel een van de mooiste stukken natuur van België. De diversiteit aan groene landschappen, mooie bossen, buitensportactiviteiten en glooiende heuvels maken van de Ardennen een ideale bestemming voor de actieve en avontuurlijke kampeerders. In de Ardennen kunt survivallen en andere sportactiviteiten vinden. Dit is tevens de nummer één reden waarom veel kampeerders naar dit ‘ruige’ stukje natuur komen voor een vakantie. Campings in de Ardennen zijn geheel in bijpassende stijl: rustig, veel natuur en door sommige campings worden excursies georganiseerd. Bent u op zoek naar een actieve en recreatieve kampeervakantie? Dan zijn de Belgische Ardennen zeker aan te bevelen voor een afwisselende vakantie in België!

Stedentrip in België

Wanneer u België bezoekt zijn er een aantal steden die absoluut de moeite waard zijn. De authentieke steden in België herbergen veel cultuur en architectuur.

Brussel, de hoofdstad

Brussel, tevens de hoofdstad, is een mooie en bijzondere stad om te bezoeken. De stad is gebouwd op een heuvel. In het centrum van Brussel vindt u veel winkels, dit maakt Brussel een leuke stad om te shoppen. Bekijk bijvoorbeeld de Kunstberg. Dit is de helling, die u passeert, als u afdaalt naar het hartje van het centrum. Dit is een bijzonder ingerichte tuin met kunst. Indien u naar het centrum loopt, kunt u via deze tuin wandelen. Eenmaal in het centrum aangekomen kunt u het marktplein en beroemde fontein met Manneken Pis bekijken. Dit is een belangrijk Belgisch monument en mag u niet missen als u een dagje in Brussel bent. Een andere beroemde bezienswaardigheid in Brussel is het Atomium. Dit kunstwerk is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1958 en is zeker de moeite waard vanwege het bijzondere ontwerp.

Antwerpen, het Amsterdam van België

Antwerpen is een van de meest populaire steden van België. Jaarlijks bezoeken veel toeristen uit eigen land en het buitenland de stad Antwerpen. Dit komt deels door het feit dat het centrum van Antwerpen ontzettend veel te bieden heeft. Antwerpen wordt ook wel het Amsterdam van België genoemd. U kunt er goed terecht voor kunst, cultuur en winkelen. Twee populaire musea in Antwerpen zijn het ModeMuseum MoMu en het FotoMuseum FoMu. Veel Nederlanders nemen jaarlijks de trein om deze twee musea te bezoeken. Bezoek ook het museum MAS, het kunstmuseum Aan de Stroom. Het gebouw telt 5 verdiepingen met elk een eigen onderwerp.

Gent, kunst en cultuur

De stad Gent ligt in de provincie Oost-Vlaanderen. Deze stad is een van de populaire steden van België. De historie van Gent gaat ver terug in de tijd. Ooit was deze plaats een van de rijkste steden van Noord-Europa. Dit maakte de stad altijd druk. Tegenwoordig is Gent nog steeds een drukbezochte stad. Veel toeristen bezoeken deze stad vanwege de authentieke architectuur en de gezellige uitstraling. Als u een bezoekje brengt aan Gent vergeet dan niet een aantal culturele plekken in Gent te bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal, een indrukwekkend grote kathedraal gelegen in het centrum van Gent. Of maak een prachtige wandeling langs de grachten in de stad.